logga5 röd                                                    - för nöjes skull


 

 

Ingen skillnad med en disponent i sängen

 

Styrelseproffset Meg Tivéus deltar i inspirerande kvinnokväll om ledarskap och framgång

 

LEDARKVÄLL. Hur många utvecklingssamtal har du med dig själv? Regelbundet och flera stycken varje år råder styrelseledamoten och affärskvinnan Meg Tivéus. Vid 24 års ålder blev hon Sveriges första kvinnliga direktör och anses idag vara en av landets mest framgångsrika kvinnliga företagsledare.

 

Av kvinnor för kvinnor

Det var just sådana profiler – så kallade kvinnliga doers, som var huvudämnet på Tinfire Events arrangemang i Malmös gamla Slagthuset igår kväll.

   – Livet är en enda lång utbildningstid, sa Tivéus som läst både ekonomi och medicin efter att som ung flicka fått höra av sina föräldrar att man måste ha en utbildning för att få gifta sig. Och flertalet äktenskap kunde kvällens kvinnor berätta om även om evenemanget handlade om framgång, ledarskap och livskvalitet – relationerna finns ju liksom där överallt. På scen talade och uppträdde bara kvinnor. Nåja, med viss modifikation. Entreprenören och transvestiten Claes Schmidt eller Sara Lund som hans kvinnliga personlighet heter, talade om värdet av mångfald och kunde naturligtvis en hel del om manligt och kvinnligt. Alla på scen har någon anknytning till Skåne. Tivéus startade casinot i Malmö och den svenska samt nordiska mästaren i magi, Malin Nilsson, har trollat runt på många sydsvenska scener vid sidan av kabaréscenen Chat Noir i Oslo och The Magic Castle i Hollywood. Hon och singer-songwritern Nilla Nielsen lättade upp kvällen som varvades med underhållning och intressanta talare – där alla vet vad de talar om. Nilla till exempel startade sitt eget skivbolag för att slippa ge ut sin musik under kompromisser och under en image hon inte kan stå för.

 

Glömmer inte baksidan

Även sexbarnsmamman och innovatören av Lifebox-matlådan, Susanne Thorén, är en lokal entreprenör. Hon fick den oglamorösa, men för publiken givande uppgiften att tala om baksidan av ledarskap och företagande. Motgångar, förtroendekriser, att leva som ensamstående på riskkapital och så det slutgiltiga avhoppet och konkursen som följde.

   – Jag skulle aldrig vilja ha den hemska tiden ogjord, men samtidigt skulle jag aldrig vilja gå igenom allt igen, avslutade Thorén tvetydigt och meddelade att hon nu lämnar Malmö för ett entreprenörsliv på Österlen. På lördag deltar hon på Qlaramässan i Hammenhögs tingshus för att liksom de andra Qlarorna stimulera kvinnor till framgångsrik företagsamhet, utveckling och jämställdhet. Nästa evenemang med Tinfire blir en ljus upplevelse på Wallåkra Stenkärlsfabrik längre norrut. 071102

 

LILL ERIKSSON

 

Kvinnliga Doers på Slagthuset i Malmö.

Gott om kvinnor, men också män i alla åldrar var nyfikna på ledarskaps- och framgångsevenemanget igår kväll.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

Kvinnliga Doers

Sveriges första direktör, Meg Tivéus, fick för länge sedan den tjusiga titeln disponent. Men enligt Meg tyckte inte dåvarande maken att den gjorde skillnad i sängen.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

 

 

Malin Nilsson

Trollkonstnärinnan Malin Nilsson trollband publiken genom sitt alledels egna sätt att framföra klassiska trick.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

 


eventnews.se     nyhetsarkiv                 Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket             ©copyright eventnews.se 2007